måndag 20 juni 2011

British Library och Google Books-partner till digitalisera 250.000 out-of-upphovsrättsligt skyddade verk

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/06/20/british-library-and-google-books-partner-up-to-digitize-250-000/:
Åh papper, Ye Olde väktare mänsklig visdom, kultur och historia, varför måste du vara så bräcklig och omfattande? Inte en fråga vi ställer oss varje dag, visserligen, men när du pratar om British Library omfattande samling av luntor från 18 och 19-talet, dessa böcker, gör broschyrer och tidskrifter stack upp ganska snabbt. Tack och lov, Googles bok digitalisering har projektet kommit till undsättning av förvirrade forskare, med ett nytt samarbete med British Library som kommer att resultera i tillgången på digitala kopior av verk från denna period - sträcker sig över tiden för franska och industriella revolutioner, den Krimkriget, uppfinningen av telegrafen, och slutet av slaveri. Totalt, några 250.000 sådana poster, alla av dem längre omfattas av upphovsrätten kommer att hitta ett hem på Google Books och det brittiska bibliotekets hemsida, och Google har även varit snäll nog att bära hela kostnaden för att förvandla dem till webb-tillgänglig pärlor kunskap. Hoppa förbi avbrottet för liknande digitala pressmeddelande.

Fortsätt att läsa British Library och Google Books-partner till digitalisera 250.000 out-of-upphovsrättsligt skyddade verk

British Library och Google Books-partner till digitalisera 250.000 out-of-upphovsrättsligt skyddade verk som ursprungligen visades på Engadget på Mon, 20 Jun 2011 07:38:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink The Daily Telegraph | källa The British Library | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar