måndag 20 juni 2011

Forskare återskapa minnet av drogade råttor, hoppas kunna göra samma sak med människor

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/06/19/scientists-restore-memory-of-drugged-rats-hope-to-do-the-same-w/:
Finns det något vi inte kan lära av drogad upp råttor? Forskare vid Wake Forest University och University of Southern California används en grupp läkemedel gnagare att demonstrera en metod som minne kan återställas med hjälp av en strömbrytare. Råttorna var utrustade med små, råtta-stora elektroder och utsätts för farmakologiska ämnen, som fick dem att glömma sambandet mellan trycka på en spak och få vatten. Genom att vrida den elektroniska slå på restaurerade forskarna råttornas minne av uppgiften - att stänga av den gjort dem glömma igen. Nästa steg i processen är att testa experimentet ut på primater och kanske en dag att utnyttja den forskning till förmån för offren för stroke, Alzheimers sjukdom, eller skada som orsakas av minnesförlust.

Forskare återskapa minnet av drogade råttor, hoppas kunna göra samma sak med människor som ursprungligen visades på Engadget på Sun, 19 Jun 2011 20:33:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Science Daily | källa USC | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar