måndag 20 juni 2011

ICANN att rösta om domännamn expansion, ele.vation och wolf.pack redo att Misshandel din webbläsare

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/06/19/icann-to-vote-on-domain-name-expansion-ele-vation-and-wolf-pack/:
Det kan vara söndag var du är, men det är ljust-och-tidigt på måndag i Singapore. Det är där en monumental röst är på väg att gå ner, med Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (eller ICANN , för kort) inställd på att rösta om expansionsplaner för domännamn. Om du kommer ihåg, godkända organisationen sju extra domäner i 2004, med ytterligare en runda från 2004 leder till en separat syv gå med i besättningen . Det förväntas att godkänna något mycket större den här veckan, dock med ett nytt system som gör precis vad som helst att släpa den springande punkten i domänen. Med andra ord kan. Com snart att ersättas av. Canon (för kameror). Eco (för gröna platser) eller till och med. Programmering (för du vet, programmering platser).

Som ni kan förmodligen föreställa er, de alternativ som här är ganska bra oändliga, men det kommer kosta en aning mer än $ 6,95 per år för att registrera en. Ansökningsavgiften ensam är klockade in på $ 185.000, och vinnarna kommer att ponny upp $ 25.000 per år efter det. Det är helt troligt att en ny våg av juridiska Spats kommer att dyka upp när det gäller varumärken - vi gissar jurister i Mountain View är inte alltför förtjust i Google.phones hamnar i icke-företags händer - men hey, det är halv det roliga från åskådarplats. Vi kommer att hålla utkik efter ett slutligt beslut, och vi kommer se till att låta dig veta om ICANN fesses upp till vad den ska göra med de stratosfäriska nya avgifter.

ICANN att rösta om domännamn expansion, ele.vation och wolf.pack redo att Misshandel din webbläsare visades ursprungligen på Engadget på Sun, 19 Jun 2011 19:31:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink AP | källa The New York Times | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar