tisdag 14 juni 2011

Metamaterial tryckmetod inches oss närmare osynlighet slängkappor

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/06/13/metamaterial-printing-method-inches-us-closer-to-invisibility-cl/:
Metamaterial I teorin metamaterial är alla typer av awesome - de kan öka antenn styrka , lasrar fokus och skapa osynlighet kappor . Men har de varit begränsad till dagdrömmar labb experiment eftersom producerar ljus-störande material i någon praktisk kvantitet har varit svårt och tidskrävande. John Rogers, professor vid University of Illinois har räknat ut ett sätt att skriva ut ett lager, nanonivå maska ​​som böjer sig i det nära infraröda ljuset i betydligt större belopp än tidigare. Den nya metoden, baserad runt en plast stämpel, har använts för att skapa ark metamaterial om några få kvadrat inches, men Rogers är övertygad om att han kan skala upp till flera meter. Vem vet, med den tid den andra delen av dödsrelikerna träffar teater i juli kan du få den bästa Harry Potter dräkt - en som låter dig smyga in utan att sprita ut $ 13.

[Tack, Plum G.]

Metamaterial tryckmetod inches oss närmare osynlighet kappor ursprungligen visades på Engadget på måndag, 13 Jun 2011 19:27:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Technology Review | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar