tisdag 14 juni 2011

Shocker! Spelar beteende är faktiskt ganska förutsägbar

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/06/14/shocker-gamer-behavior-is-actually-quite-predictable/:
Är det inte märkligt hur du alltid spricka öppna en öl innan han bosatte sig i för några GTA ? Eller hur du brukar lägga en orolig hand över din plånbok när du loggar in på PSN? Ingen soldat, det är inte nyfiken. Inte alls. Men detta är: Forskare vid North Carolina State University påstår att de har hittat ett sätt att förutspå din in-game beteende med "upp till 80 procents noggrannhet." Efter en analys av beslutsfattande på 14.000 World of Warcraft-spelare, märkte de att olika aktörer föredrar olika typer av prestationer. Dessa föredrog resultat klumpa ihop sig i statistiskt signifikant grupper, så kallade "kotterier", även om de har något uppenbart gemensamt. Så en WoW-spelare som gillar att förbättra sina obeväpnade bekämpa färdigheter också, av någon psykologisk orsak, tenderar att vilja poäng för resor. Vad mer, forskarna tror att klicken-spotting kan utnyttjas utanför den ganska speciella värld av WoW, i vilket fall deras metod kan vara lukrativt att speldesigners, återförsäljare online och ganska mycket alla med intresse i att förutsäga ditt nästa drag. Vill du veta mer? Då kan vi förutsäga du klickar på PR efter rasten.

Fortsätt läsa Shocker! Spelar beteende är faktiskt ganska förutsägbar

Shocker! Spelar beteende är faktiskt ganska förutsägbar ursprungligen visades på Engadget on Tue, 14 Jun 2011 16:47:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar