torsdag 14 juli 2011

Mobiltelefoner är farliga / inte farliga: danska chatterbox utgåva

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/14/cellphones-are-dangerous-not-dangerous-danish-chatterbox-edit/:
Orolig för att ett och ett halvt decennium av regelbundna mobiltelefon kommer att ha en långsiktig effekt på din hälsa? Förhoppningsvis den senaste undersökningen genomfördes av medlemmar av Världshälsoorganisationen (WHO) kommer att sätta ditt sinne till mods. Undersökningen följde nästan 3 miljoner danska vuxna, studerar sambandet mellan att använda mobiltelefoner och bildandet av akustiska neurom - godartade, långsamt växande hjärntumörer som ligger på de viktigaste nerv som ansluter innerörat till hjärnan. I studien konstateras att personer som har använt en telefon för 11-15 år var inte något mer benägna att utveckla en tumör än de som inte använder mobiltelefoner alls, men forskarna är osäkra på att detta är en tillräckligt lång tid att bestämma ett signifikant samband (eller brist därav). Ändå kommer det som uppfriskande nyheter två månader efter den som släppte en studie avslöjar att RF-vågorna kommer från telefoner är " potentiellt cancerframkallande , "på grund av en begränsad koppling till gliom och akustisk neurom. Naturligtvis kan ingen av dessa rapporter dra slutsatsen faktiskt att mobiltelefoner orsakar cancer - bara att de två kan vara korrelerade. Så, vad den här senaste studien verkligen? Det legitimerar behovet av att genomföra fler studier.

Mobiltelefoner är farliga / inte farliga: danska chatterbox utgåva ursprungligen visades på Engadget on Wed, 14 Jul 2011 11:58:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Reuters | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar