torsdag 14 juli 2011

NASA robotiserade bensinstation installerat - vår Jetsonian drömmar (nästan) uppfylls

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/14/nasa-robotic-gas-station-successfully-installed-our-jetsonian/:
Så vi kommer inte att zippa runt med fru och barn i en flygande bil som helst snart, men NASA förde oss allt närmare en Jetsonian framtid, igår, med installationen av sitt Robotic tanka Mission (RRM) experiment. Femton minuter in i deras rymdpromenad, Mike Fossum och Ron Garan installerats rätt maskin på internationella rymdstationen för att pumpa bränsle till satelliter i rymden. Använda den kanadensiska födda Dextre (alias Special Purpose FINGERFÄRDIG Manipulator) som en bensinstation skötare kommer RRM så småningom användas för att tanka och utföra mindre reparationer till satelliter i omloppsbana, vilket kan förlänga den tid de kan stanna väders. Nu när det är på gång, hur skjutningen y'all får jobba på att göra Rosie en verklighet?

NASA robotiserade bensinstation installerats - vår Jetsonian drömmar (nästan) uppfylls ursprungligen visades på Engadget on Wed, 14 Jul 2011 07:28:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink TG Daily | källa NASA | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar