tisdag 12 juli 2011

Transparent grafen högtalare ut med bläckstråleskrivare, lo-fi musikaliska fönster är på väg

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/12/transparent-graphene-speakers-printed-with-inkjets-lo-fi-musica/:
Transparent Grafen Högtalare
Lägg till att magiska material som kallas grafen till listan över saker du kan göra med bläckstråleskrivare tillsammans med OLED , solpaneler , och lätta böjning metamaterial . Forskare vid Seoul National University används skrivare och en teknik som kallas förångningsdeposition att lämna en tunn film av grafit-baserade dirigent på ark av PVDF (poly vinylidenfluorid). Genom sandwiching The PVDF mellan grafén elektroder och tillämpa en ström från en ljudkälla Forskarna kunde skapa en platt och öppen högtalare som kunde integreras i fönster eller skärmar. Räkna inte med denna låga effekt ljudkälla för att ersätta din hi-fi om - eftersom det bygger på den snedvridning som ofta drabbas piezoelektrisk effekt, det förmodligen inte kommer att låta mycket bättre än i hörluren på din mobiltelefon.

Transparent grafen högtalare ut med bläckstråleskrivare, lo-fi musikaliska fönster är på väg ursprungligen visades på Engadget on Mon, 12 Jul 2011 13:40:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Grafen-Info | källa RSC | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar