fredag 5 augusti 2011

NewMe Accelerator, i syfte att uppmuntra Svart Tech Entreprenörer, har sin första demo Dag

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/RYOWTcBATsA/:
Screen shot 2011-08-04 at 8.21.25 PM

Igår någon frågade mig om orsaken till innebär i de flesta av min avatar bilder löjliga är det för annars skulle jag ha att göra med folk hela tiden att ta upp det faktum att jag inte "look" som jag ska arbeta inom teknik, vilket innebär att jag 'ma (relativt inte töntigt) kvinna. Medan jag hade aldrig medvetet tänkt på det på det, är svaret ja ("dum" åtminstone är avskräckande, medan "kvinna" betyder bara "har ingen aning om tech").

Begreppet minoritet i Silicon Valley är lite unik, vita, asiater och indiska män är relativt väl representerade medan latinos, svarta och kvinnor är det inte. Av någon anledning har vi som en gemenskap tenderar att vara exklusivt för en extrem, jag menar, folk används för att ge Arrington guff för att vara advokat (!).

Om Mike och jag har det "tufft", företagarna på NewMe , första start gaspedalen fiskar svart grundarna specifikt har det tusen gånger tuffare när det gäller ser ut som de ska arbeta i Tech (kvinnorna utgör 23,8% mot afro-amerikaner på 1,5% av vår arbetskraft respektive). Som Central.ly grundare Chris Bennett sa: "Det är inte minoriteter i tech, finns bara inte. Ett av problemen i den svarta tech samhälle är att det ännu inte finns en gemenskap. "

Samarbetet grundades av Angela Bennett (wow, kvinnlig och en minoritet - en dubbel whammy) och Wayne Sutton , försöker NewMe att åtgärda detta genom att ge Silicon Valley exponering för African American-ledda starta företag, genom att ge dem tillgång till bostäder, resurser, och mentorskap från topp företag Silicon Valley (till exempel är Google en investerare och startups har arbetat ur taggade kontor). Istället för att investeringen syftar inkubatorn att ge mervärde genom att erbjuda en stödjande gemenskap.

På frågan varför det var så en brist av minoriteter i den tekniska sektorn en vad vi kunde göra för att åtgärda det, enligt Benton till investerarnas Dave McClure har svaret när samma fråga vid en teknisk händelse, att folk investerar i vad de vet, mönstermatchning oavsett om de gör det eller inte.

Enligt Bennett, som funderar på att öppna upp programmet för latinamerikaner nästa, är lösningen ger minoriteter mer exponering, "Vi kan visa större mångfald i vad grundarna ser i media", sade hon "Så att ett barn som läser CNN eller Huffington Post [eller TechCrunch] kan se att det är tillgängligt. Vi behöver grundarna som är mer framgångsrika, samla in pengar och med utgångar, och det kan inte bara vara en person, måste det vara flera personer. "

Said mentor, och Foursquare chef för monetarisering, Tristan Walker, "Ju mer vi kan utsätta Valley till vad vi inte vet bättre är alla i stacken, från riskkapital till entreprenörer för konsumenter, och det är vad dalen handlar om, skapa de bästa produkter och idéer och talang. "

Här är en lista och kort beskrivning av varje NewMe start i sin första kohorten, nedan.

Penna Du I

Liknar Styleseat, men med mer fokus på utseende installation funktionalitet, Pencil Du I är som en OpenTable för salong utnämningar.

K

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar