fredag 5 augusti 2011

Nya Intel Ultrabook Referens modeller kan Undercut MacBook Air Betydligt

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/mZKPEt9aMZA/:
feat1

När Intel lanserade sin Ultrabook initiativ, vi var glada: en full-on PC notebook storleken på en MacBook Air? Löften om Adamos och serien 9s dansade framför våra ögon, sexig men overpriced. Kan detta nya spec vara den som gör våra Air-toting vänner svartsjuk?

Tyvärr har några ultrabooks dykt upp, och de som inte är riktigt konkurrerar prismässigt . Och just idag hör vi att Apple är hogging alla aluminium , så att folk kommer att göra sina bärbara datorer av glasfiber. Glasfiber!

Oroa dig inte: Intel är på fallet, och allt kommer bli bra.

Intel förstår att ODMs absolut måste för att få priset under tusen spänn om de vill tävla. Digitimes rapporterar att de kallar ett möte nästa vecka för att diskutera ett par nya standarden stycklistor totalt en mycket rimlig $ 500-700, och om de är smarta, använder komponenter som tillverkarna faktiskt kan få tag på.

Det har inte förekommit några Företagsresurscenter Del-av-del kostnader uppdelningar av den senaste MacBook air, men den tidigare generationen var beräknas ha en BOM av något över $ 700, och eftersom uppdateringarna har ganska små (ny processor, Thunderbolt), det är nog fortfarande en bra uppskattning.

Intel siktar på 18mm bärbara datorer och 21 mm tjocka (för 11-13 "och 14-17" skärmar respektive) konstruktioner med utrymme för att uppgradera till deras senaste processorer när det är dags. Nej optisk enhet heller, vilket är utan tvekan mer av ett hopp för Windows-användare än Mac-användare. Båda skulle, beroende på alternativ, faller på sin höjd på ~ 700, som med en 25% marginal och utrymme för montering och frakt, sätter dig fint på tusen dollar. Och det är i den övre änden.

När vi faktiskt får se dessa mönster är ett mysterium, jag antar att de första att göra det till Best Buy hyllor kommer att Ivy Bridge modeller i början av 2012. Förhoppningsvis kommer vi höra mer från bolagen själva då.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar