fredag 5 augusti 2011

Solpaneler lyser Yosemite National Park, inte förstöra inte vyn

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/08/04/solar-panels-light-up-yosemite-national-park-dont-spoil-your-v/:
Solpaneler lyser Yosemite National Park, inte förstöra inte vyn
Normalt vi vill hålla vår teknik och natur rimligen separata, men i likhet med jordnötssmör och choklad, vissa kombinationer bli bättre än du tror. I den senaste i en lång rad av projekt som finansieras av den amerikanska konjunkturuppgången och Reinvestment Act, har Yosemite National Park installerat över 2800 solpaneler i El Portal underhåll komplex, snyggt dold för alla att se allmänhetens ögon. Det överflöd av solceller plattor kommer att producera ca 800.000 kWh per år, vilket sparar parken $ 50.000 årligen på sin makt faktura och scoring det $ 700.000 i rabatter från PG & E under de kommande 5 åren. På 5,8 miljoner dollar sänker parkens beroende av kolbaserade bränslen med 12 procent och är nu den största nätanslutna sol energisystem i National Park Service. Pressmeddelande knarkare kan slå sönder för det officiella meddelandet, sol fanatiker söker efter en bättre uppfattning bör kolla KCRA: s täckning i länkarna nedan.

Fortsätt läsa Solpaneler lyser Yosemite National Park, inte förstöra inte vyn

Solpaneler lyser Yosemite National Park, inte förstöra inte vyn ursprungligen visades på Engadget tor, 4 augusti 2011 22:17:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Inhabitat | källa National Park Service | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar