måndag 12 september 2011

Amazon att lansera Netflix stil service för digitala böcker?

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/12/amazon-to-launch-netflix-style-service-for-digital-books/:
Detaljerna är fortfarande oklara här, men Wall Street Journal rapporterar att Amazon är ute efter att lansera en Netflix-liknande prenumerationstjänst för digitala böcker, till stort förtret för vissa förlag. Enligt icke namngivna källor som känner till ärendet, är Amazon närvarande "i samtal" med flera förlag om programmet, vilket skulle ge tillgång till ett bibliotek på nätet i utbyte mot en obestämd årsavgift. Den insiders hävdar också att tjänsten skulle vara tillgängliga för Amazon Prime abonnenter (som för närvarande betalar $ 79 per år för fri frakt och tillgång till program och filmer) och att den föreslagna biblioteket skulle funktionen i första hand äldre verk, med månatliga begränsningar av antal böcker en abonnent kunde läsa gratis. Förlag skulle enligt uppgift ficka en "betydande avgift" för undertecknande den till programmet, även om vissa är tveksamma till att delta, av rädsla för att detta skulle "nedgradera värdet av boken verksamheten", enligt en publicering exec. Faktum är fortfarande oklart om något förlag har kastat sina hattar i ringen, men vi definitivt vara på jakt efter någon utveckling.

Amazon att lansera Netflix stil service för digitala böcker? ursprungligen visades på Engadget på måndag, 12 Sep 2011 03:33:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink The Next Web , Gizmodo | källa Wall Street Journal | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar