måndag 12 september 2011

Inhabitat Veckan i Green: 9 / 11 Memorial mönster, en elektrisk helikopter och strålkastare laser

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/11/inhabitats-week-in-green-9-11-memorial-designs-an-electric-he/:
Varje vecka våra vänner på Inhabitat återblick veckans mest intressanta gröna utvecklingen och clean tech nyheter för oss - det är veckan i grönt.

Idag är en dag för eftertanke gryr i New York som staden erkänner tio-årsdagen av 11 september-attackerna med den officiella avtäckningen av National 9 / 11 Memorial på Ground Zero . Tranquil om minnesmärke kan vara, har det haft en omtumlande historia - denna vecka har vi visade upp syv orealiserade mönster för WTC webbplats som aldrig kommer att se dagens ljus, och vi tog en titt på vad som hände med Daniel Libeskind ursprungliga planer för WTC Freedom Tower . Vi såg också gröna byggnader svävar som Sydney presenterade Australiens grönaste kontor torn , fick vi veta att den nya Batman filmen kan filmas i en saltgruva i Transsylvanien , och vi såg en fantastisk replik av Trump Tower byggs från 65 tusen LEGO tegel .

Det var också ett rekordår vecka för gröna transporter som världens första bemannade elektriska helikopter tog till flykten och forskare utvecklat världens minsta elmotor . Samtidigt fick pedal-drivna transporter ett stort uppsving som Hertz lanserade en elektrisk program cykeluthyrning i London och Silverback avslöjat en serie av cyklar med inbyggd USB-laddare för din gadgets. Vi tog med dig också de senaste nyheterna från Frankfurt Auto Show som Rimac retad avslöjandet av sina 1000 hästkrafter elektrisk superbil och Audi och BMW båda avtäckte fordon utrustade med ultra ljusa nästa generations laser strålkastare .

På tal om lysande exempel på grön design, denna veckan har vi fört dig en första titt på Samsung Galaxy Skin konceptet telefonen, som har ett flexibelt AMOLED display som kan vikas för att passa i fickan. Vi såg också flera inspirerande sätt att minska avfallet som forskare arbetat med en bränslecell som genererar ström medan städa upp radioaktivt nedfall, Think Geek gett oss en smart uppsättning Fridgeezoo frysfack husdjur som uppmuntrar barn att spara energi, och vi tittade på Sloan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar