måndag 12 september 2011

"Operation In Our webbplatser" mål NinjaVideo med kriminella upphovsrättsliga avgifter

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/cmkYccYq5Bk/feds-indict-operators-of-movie-sharing-site-ninjavideo.ars:

En webbplats som kallas NinjaVideo är det senaste målet för "Operation i våra webbplatser", den federala regeringens aggressiva kampanj mot film-delning webbplatser. I ett åtal avkunnades i slutet av förra veckan i Virginia, anklagade regeringen fem personer med kriminella upphovsrättsintrång.

De åtalade är fyra amerikaner och bosatt i Grekland, alla i 20-årsåldern och 30-talen. Tre av de åtalade påstås vara platsen administratörer. Den fjärde bidragsgivare, Joshua Evans, påstås "övervakade de flesta av de nordamerikanska-baserade uppladdare, inklusive styra uppladdare att hitta specifika intrång upphovsrättsskyddat material." Den slutliga svarande, grekiska bosatt Zoi Mertzanis, spelat en liknande roll för europeisk uppladdare.

Åtalet avgifter som de åtalade tjänat mer än en halv miljon dollar under tre år genom att distribuera intrång kopior av upphovsrättsskyddat filmer och TV-program. Platsen finansieras genom reklam. Användare kan också betala $ 25 för "premium"-medlemskap, som kom med ett bredare spektrum av "filmer, serietidningar, och datorprogram." Vid sitt 2010 topp, var platsen betjänar miljontals besökare per månad.

Den ninjavideo.net domänen var en av många mål av den federala regeringens kontroversiella program att beslagta domännamn anklagas för intrång i upphovsrätt. I juli har vi täckt fallet med Richard O'Dwyer , operatör länka webbplatsen TVShack.net, som nu kämpar utlämning från Storbritannien till USA. Det pressmeddelande som medföljer åtalet nämnde inte om regeringen skulle söka utlämning av Mertzanis från Grekland som de har O'Dwyer.

NinjaVideo ledare Phara, som hon dök upp i en Ninja News Network video den 30 juni

I ett allvar, men osammanhängande manifest redovisas som en podcast innan NinjaVideo domänen greps förra året, huvudmannen "Phara" skulden Hollywood, med sin "uppblåsta budgetar" och "löjliga löner," för populariteten av piratkopiering.

"Vi är märkt pirater. Vi är kallade tjuvar", sade hon. "Vi plundrade och arresterade och vi är tvungna att gömma sig bakom alias medan vi väva och vi guppar genom dessa gråzoner lagar inte skrivit."

"Kan jag råd med advokater? Nej, inte alls", sade hon. "Men kommer det att finnas ett hundratal personer att ta min plats om jag avgå? Ja, tro mig det kommer att bli."

Den NinjaVideo samhället har fortfarande ett aktivt diskussionsforum. I juli Phara beställt donationer från forum medlemmar till NinjaVideo rättsligt försvar fond.

Den federala regeringen har åtalat New Jersey bosatt Hana Åmål Beshara som Phara. Hon och hennes codefendants blir anklagad i en östra Virginia rättssalen den 16 september.

Läs kommentarer till detta inlägg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar