måndag 5 september 2011

Booktrack: Bara en fruktansvärd idé. Verkligen Horrible

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/xkHd1UzCmWI/:
noisepollution460

Jag tänkte lämna en ensam. Med tanke på ljus och skugga, jag ville min nästa kolumn ska vara något roligt och positivt. Morrhår på kattungar och varma ylle vantar - allt det bra grejer. Att säga, för fan, låt oss ta våra tankar av dramat med något entydigt bra.

Jag ville göra alla dessa saker. Och sedan Robin Wauters bad för mina tankar om Booktrack .

Om du inte fångade Robins granskning är Booktrack en iPad app som lägger soundtracks till e-böcker. Som du arbeta dig ner på sidan, efter en liten animerad pil - inte olikt en karaoke studsande boll - att hålla takten, matchar app musik och ljudeffekter till texten. Istället för att förlita sig på Arthur Conan Doyles prosa för att frammana en bild av det viktorianska London i Affärsföretag av The Speckled Band kan Booktrack användare bara sitta tillbaka och lyssna som ebook bakgrund musik bygger till sitt dramatiska crescendo. Den andra titeln paket med min demo utgåva - The Power of Sex av Pittacus Lore - tar du inte får tänka-bara-lyssna konceptet ännu mer: att bistå någon läsare som kan kämpa för att föreställa sig ljudet en polis siren gör.

Det, förhoppningsvis, är självklart (inte minst eftersom så många människor har redan sagt det ) att Booktrack är en skrattretande dum idé. Hela poängen med att läsa skönlitteratur är att ta bort läsaren från verkligheten - för den fysiska boken att tappa bort och synintryck, ljud och dofter av historien för att spela i sinnet. Som sådan, ljudspår och animerade pilar uppmanar dig att läsa till en fast ("det är justerbar!" PR kommer att skrika på denna punkt) takt är ett onödigt och ovälkommet distraktion. I själva verket är de så på kant med det sätt som folk läser böcker som man måste undra om företagets grundare någonsin har gjort det.

Visst grundarnas offentliga uttalanden antyder starkt mot en problemfyllda relation till läs-och skrivkunnighet.

"Det är svårt att föreställa sig en film utan soundtrack," Paul Cameron, Booktrack grundare och VD berättade Business Insider: "Men fram till idag, gjorde tekniken inte finns för att synkronisera musik och ljud i en e-bok".

Min Gud, han är rätt. Likaså är det svårt att föreställa sig en uggla utan vingar - ännu, tills idag, ingen har tänkt att ympa en näbb på en ko.

Till New York Times, Cameron gick längre : "[Booktrack] gör ett nytt och spännande sätt att läsa och verkligen förbättrar upplevelsen och förbättrar din fantasi och håller dig i berättelsen längre. Och det gör det roligt att läsa igen. Om du inte läser hela tiden, kan det hjälpa dig att återupptäcka läsning. "

Återigen, naglar Cameron det: läsning inte varit roligt sedan dagis. Varför inte de gör popup-böcker för vuxna? Varför kan inte böckerna vara mer som filmer? Hell, medan vi ändå håller på, vad är fel med att röra på läpparna medan du läser, eller med att äta tvål? Förhoppningsvis Camerons nästa uppstart kommer att hjälpa oss göra dessa saker också.

Allvarligt, är detta den veckan alla goda ting dö?

Jag måste dock säga

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar