måndag 5 september 2011

Inhabitat Veckan i Green: magnetisk motorvägar, MoMA tech ut och lasrar på himlen

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/04/inhabitats-week-in-green-magnetic-highways-moma-tech-exhibit/:
Förnybar energi överladdade vårt transiteringssystemet denna vecka som Inhabitat utställningsmonter Vycon planer på att trycka fortkörning tunnelbanetåg för enorma mängder rörelseenergi, och vi tog en titt på ett innovativt magnetisk väg-system som skördar energi från förbipasserande bilar. Biobränslen fick också ett uppsving från flera osannolika källor som forskare upptäckt att bakterier i panda bajs är otroligt effektiva på att bryta ner växtmaterial, och forskarna utvecklat ett sätt att återvinna tidningar till biobränsle . Vi presenterade också en realtids-enhet energi övervakning för barn, lärde vi oss att vissa radioaktiva områden i närheten av Fukushima är farligare än Tjernobyl , och vi tog en titt inuti en underjordisk atom skydd som har förvandlats till en IHÅLIG underjordisk kontor .

Hur kommunicerar datorer med människor? Om du funderar den tanken kommer du vara intresserad av denna exklusiva videointervju med Museum of Modern Art curator Paola Antonelli på MoMA: s nya "Talk to Me" teknik uppvisar som nyligen öppnades i New York City. Vi var också förvånad över flera konstnärliga innovationer denna vecka som Wacom presenterade en penna som omedelbart digitaliserar allt du kan rita och Sarah Garzoni skapat en vacker serie av tryckt papper fjärilar .

I andra nyheter, lyste vi strålkastarljuset på flera lysande framsteg i ljusteknik som forskare lyckats skapa regn genom skjuta laserstrålar i himlen och en designer avtäckte en sol OLED kakel-system som kan omvandla skyskrapor till nollenergihus skärmar. Vi tog med dig också flera goda idéer inom bärbar teknik som Halston presenterade en glöd-in-the-dark paljett klänning , en spöklik skara upplysta strålning passar vandrade genom den tyska landsbygden, och en Cornell studerande utvecklat en typ av kläder som fällor giftiga gaser . Under tiden Hudsonfloden lyste upp med ett lysande område 200 lysdioder och Laser Power Systems presenterade planerna på en atomdrivna bil . På tal om gröna transporter, såg vi också ett

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar