måndag 5 september 2011

Hot, Flat, och widescreen: The Rise Of The Minitabs

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/tBKKDEqe0lw/:
Monty_python_foot

De senaste tre dagarna har fört oss en trio av intressanta "flikar:" Samsung Observera att 7,7 Gal Tab, och (bära med mig) den nya, plattare iPhone. Tyvärr kan två av dem inte göra det till USA av A (och man kan inte ens visas i Tyskland ), men det är klart att det finns en trend. Vänta ett par månader och vi får se fler nya 5 - till 7-tums tablets/phones på marknaden än, jag skulle satsa, 10-tums tablets. Men varför krympa? Vem är clamoring för en plattare och större "Minitab" om storleken på en telefon men bara ett hår större?

För det första är denna trend inte ny. Det började med HTC HD2 (och, som går längre tillbaka, med några få senaste Archos tablets) och många Android-telefoner har gått "platt och stora" vägen, skapa telefoner som är mer i linje med widescreen mediaspelare än vad vi idag kallar candybar stil.

Hårdvara designers springa i flock. För några år sedan gick hårdvara formgivare på LG, Samsung och Apple allt för något de kallade pianosvart. Allt var piano svart - telefoner, kameror, TV-apparater, DVD-spelare. Du hade några stänk av "färg" i varuklädsel, men blank plast a la iPhone 3G var i ropet.

Samma sak händer här - driften av besättningen - men för några intressanta skäl. För det första är 10-tums tablet marknaden utnyttjas. Det finns ingenstans att gå. Att bygga ytterligare en är dårskap och att många konsumenter att köpa något annat än en iPad är moraliskt misslyckande.

Prylar hålla totemic betydelse och deras form är viktigt för tillverkarna. Shape ger en nivå av differentiering som är omedelbart uppenbart för konsumenten och gör det möjligt för tillverkaren att dölja valfritt antal synder. Chip hastigheter är stillastående och den fysiska begränsningarna i en kompakt enhet tvingar tillverkarna att tänka på storleken och formen på deras enheter.

Även konsumenterna är ute efter något nytt. Den 10-tums tablet är tråkig och, viktigare (åtminstone enligt Apple ) ett patentintrång. Vad bättre sätt att hålla flik-liknande prylar på gång än att smoosh ner dem?

Dessutom stora pekskärmar är fortfarande svårt att komma med. Med alla fokuserar på glas som maxar vid 10 inches och större, kan tillverkare minska kostnaderna genom att jaga mindre bitar.

I slutändan är nästa tablet nästa tablet. Det finns en viss ombytlighet till hårdvara storlek och den är baserad på mode, tillverkning förmåga, och några designerns infall. Oavsett om vi köper dessa saker när de blir större (eller mindre) är en fråga om smak och kvalitet. Tillverkarna försöker lista ut oss och samtidigt minska kostnaderna och för en stund, vi kommer att belastas med några verkligt pocket-sila enheter tills nästa teknik kommer tillsammans att ersätta denna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar