måndag 5 september 2011

Nytt program gör det lättare att förvandla din dator till en konversation chatterbox

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/05/new-program-makes-it-easier-to-turn-your-computer-into-a-convers/:
Vi har redan sett hur obekväma datorer kan vara när de försöker tala som människor, men forskare från North Carolina State och Georgia Tech har nu utvecklat ett program som kan göra det lättare att visa dem hur man gör. Deras tillvägagångssätt som beskrivs i ett nyligen publicerat arbete, skulle tillåta utvecklare att skapa naturliga språk generationen (NLG) system dubbelt så snabbt som möjligt för närvarande. Gulden tekniken används i ett brett spektrum av applikationer (inklusive videospel och kund servicecenter), men producera dessa system har traditionellt krävs för utvecklare att skriva in stora mängder data, ordförråd och mallar - regler som datorer använder för att utveckla sammanhängande meningar. Huvudförfattare Karthik Narayan och hans team har dock skapat ett program som kan lära sig använda dessa mallar på egen hand, vilket kräver utvecklare att mata in enbart grundläggande information om ett givet samtalsämne. Eftersom det lär sig att tala, kan programvaran gör också automatiskt förslag om vilken information som bör läggas till sin databas, baserat på samtal till hands. Narayan och hans kollegor kommer att presentera sin studie på årets Artificiell intelligens och Interactive Digital Entertainment konferens i oktober, men du kan gräva igenom det själv, på länken nedan.

Nytt program gör det lättare att förvandla din dator till en konversation pratkvarn ursprungligen visades på Engadget på måndag, 5 sep 2011 01:04:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa North Carolina State University (1) | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar