måndag 5 september 2011

Foodzy Slår Hälsosam kost i ett spel, lanserar IOS och Android Apps

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/yW5qf1jB9W8/:
foodzy

Mycket har sagts om gamification, döpt badgification av vissa, och det verkar som folk fortfarande är oeniga om huruvida det är en modefluga eller framtiden.

Hur som helst så är ett område där jag tror att det bara kan fungera hälsa och kondition förbättras.

Skriv Foodzy , en tjänst som gör det möjligt för användare att hålla koll på vad och hur mycket de äter över tiden, i syfte att förse dem med några insikter om hur man kan äta och leva hälsosammare, gå ner i vikt eller helt enkelt på hur deras matvanor jämföra med sina vänner .

Idag spirande Amsterdam företaget bakom tjänsten (inte att förväxla med Foodzie är förresten) lanserar gratis applikationer för iOS och Android , även om man behöver en Foodzy Pro-konto ($ 15 per år) för att logga in

App hjälper människor att hålla reda på vad de äter även när de är på resande fot. Använda Foodzy kan man komma åt djupt statistik och emblem låsa upp (det är vi!) För sunda matvanor, men också för nöjes skull och kära - tror Hangover märken för när du har druckit för mycket alkohol under en enda natt, eller en BBQ märke för grillning mer än 5 gånger under en sommar.

Foodzy använder lokal mat databaser från över 58 länder och är för närvarande tillgänglig på engelska, franska, tyska och holländska.

Du kan kolla in Foodzy gratis, men antalet märken du kan tjäna är begränsade och ditt ätande historien kommer inte förvaras längre än 30 dagar. Dessutom, som jag tidigare nämnde, måste du hosta upp pengar för den premie versionen av tjänsten och för att kunna använda den mobila applikationer.

Foodzy var en av 18 finalister i årets TNW konferens Startup Rally, där det var "soft-lanserade" - de öppnas upp för publik beta ungefär två månader sedan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar