måndag 5 september 2011

En medicinsk Höjer 20 miljoner dollar för det moderna läkarmottagning

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/e5sUG-l9uyE/:
One medical

Det är 2011, men de flesta läkare kontor är fortfarande fast i 1990-talet när det gäller patient-vänd-teknik. Receptionisten har förmodligen en dator för att hantera bokningar, men vanligtvis du fortfarande logga in på papper, fylla i formulär på ett urklipp, och din läkare förlitar sig på en löst bunden kärve av papper för att läsa dina journaler. Tom Lee försöker att ändra på det från grunden med en Medical Group , venture-stödda primärvård praktiken grundade han ett par år sedan där han är vd.

På fredagen stängde han en $ 20.000.000 serie E, under ledning av Maverick Capital, med Benchmark, Oak Investment och DAG Ventures deltar. Den nya omgången ger det totala kapitalet sedan 2007 till $ 46.500.000.

En Medical driver 9 läkarens kontor i San Francisco och New York, och kommer att öppna ytterligare 5 år, expanderar till Silicon Valley och Washington, DC Patienter kan schemalägga möten på nätet, begära recept, få lab resultat digitalt, och se deras personliga hälsa sammandrag på nätet . Läkare kan få tillgång till patientjournaler elektroniskt (Ett Medical utformat sina egna elektroniska journalsystem med läkare och patienter i åtanke, inte är administratörer). En fördel med att ha digitala journaler är att patienter kan besöka alla kontor eftersom varje läkare har tillgång till sina poster.


Nya patienter kan gå online och betala online. Det har även en egen iPhone-app för schemaläggning av möten. Enkla frågor som kan ställas via e-post eller iPhone app görs digitalt istället för att kräva ett personligt besök. Och när patienter går i, kontor är ljusa, luftiga och moderna.

Allt detta teknik, som är en kombination av off-the-shelf och egenutvecklade system, syftar till att minska de administrativa kostnaderna och förbättra upplevelsen för både läkare och patienter. Lee kontraster hans syn på läkare praktiken ledningen rörelse av 1990-talet, en investering modefluga som såg hundratals läkarens kontor rullas upp i större rörelsedrivande bolag. "PPM-rörelsen på 90-talet inte i grunden skriva om arbetsflödet på läkarmottagningen eller förbättra upplevelsen", säger Lee. PPM drevs av administratörer. En medicinsk drivs av läkare. Dess metod är att "skriva om läkarmottagningen att vara mer patientcentrerad med mindre administrativt arbete."

De flesta primärvården läkarens kontor sysselsätter 3,5 till 4,5 stödpersonal per läkare, en medicinsk kontor nöja sig med 1,5 supportpersonal eller mindre. Vad gör det med dessa effektivitetsvinster? "Vi investerar som tillbaka till läkare och patient", säger Lee, "så de har mer tid att svara på frågor och ha en thoutghful diskussion abouit sjukvård val." En medicinsk accepterar de flesta försäkringar, men också tar ut en årlig medlemsavgift på 149 $ till $ 199 för alla extra klockor och visselpipor.

Lee själv var utbildad som läkare innan han blev trött på hälso-och sjukvården och gick till Stanford Business School. Han blev sedan en av grundarna av Epocrates , en populär mobil app som används av läkare för att titta upp läkemedelsinteraktioner och vård för patienterna. Lee ledde utformningen av mobil och webb produkter på Epocrates. Nu är han med teknik att göra om hela primärvården erfarenhet.


1 kommentar:

  1. warf 1 mg is an anticoagulant. It works by preventing the development of hurtful blood clusters. Although it doesn't dissolve the current blood clusters, it keeps them from growing bigger and causing blockages in the veins. Warfarin is utilized to treat individuals who have had a past blood clump, for example, blood coagulation in the leg blood coagulation in the lungs.

    SvaraRadera