fredag 30 september 2011

Galaxhop forskning stöder Einsteins relativitetsteori på en kosmisk nivå

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/30/galaxy-cluster-research-supports-einsteins-theory-of-relativity/:
I en liten seger för Einstein, en gigantisk vinst för mänskligheten, forskare vid Niels Bohr-institutet har visat sin allmänna relativitetsteori på en kosmisk skala genom sin forskning av stora galaxhopar. Följaktligen kluster - som är den största kända gravitation bundna objekt - har en så stark drag att de skulle orsaka ljus "rödförskjutning", eller proportionellt ökad våglängd, förskjutning mot den röda delen av det synliga spektrat. För att testa den, mätt forskare strålar från 8000 kluster, och avslöjar att de verkligen orsakar en förändring i ljusets våglängd, stödja Einsteins teori till ett T. En bra tur förtjänar en annan, rätt Albert ? Fåtölj kosmologer kan hoppa på över till källan för att läsa mer.

Galaxhop forskning stöder Einsteins relativitetsteori på en kosmisk nivå som ursprungligen visades på Engadget on Fri, 30 Sep 2011 02:08:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Forbes | källa Niels Bohr Institutet | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar