fredag 30 september 2011

Varför inga Kindle touch eller eld för EU, Storbritannien?

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/mHjDuZgDHkc/:
KW-slate-02-lg._V166950133_

Jeff Bezos sade nyligen att dessa dagar, "om du bara bygga en enhet som du kommer knappast att lyckas." Han tycks verkligen vara bakom det uttalandet upp med lanseringen av Kindle Fire producerar mer optimism än de senaste tio icke- iPad tablet lanserar tillsammans. Det verkar som om folk verkligen gillar tanken på en specialbyggd enhet som gör en del saker bra, muromgärdad trädgård eller inte.

Men Bezos slätade över den andra sidan "gör din egen ekosystem" coin: tillhandahålla och administrera att ekosystemet inte bara kräver enorma resurser, men kan ibland orsaka stora vägspärrarna. I det här fallet verkar det som Kindle Fire and Touch kommer att vara otillgängliga Förenade kungariket eller EU , av orsaker och varaktighet inte. Det skulle inte ha något att göra med det faktum att de är mer än bara utrustning, skulle det?

Amazon har inte svarat på mina frågor, och eftersom de inte offentligt har kommenterat detta så långt, jag förväntar mig inte mycket till svar, även om de gör det. Under tiden, låt oss titta på möjligheterna till varför denna utbyggnad är begränsad, i den ordning de eskalerande sannolikhet.

1. De har inte fått den utrustning som godkänts av Europeiska myndigheter. Du kan inte släppa en trådlös produkt om det inte är godkänd av FCC här i USA, och det finns likartade byråer runt om i världen att föra sin egen, något annorlunda test. Det är dock skicka enheter till dessa myndigheter en självklarhet och jag tvivlar på Amazon skulle helt enkelt inte gör det. Och enheterna är för likt andra där ute för att orsaka några allvarliga förseningar i deras godkännande.

2. The Silk webbläsare är oförenlig med European Privacy och dataskyddslagar. Sättet Silk fungerar, i ett nötskal, är det avlastar en del rendering och fråge till Amazon servrar, vilket på ett sätt begära en sida på din räkning och sedan strömma den till dig i ett optimerat format. Denna man-in-the-middle-tekniken är inte ny i princip, men att ha det som standard sätt att kommunicera för en större enhet. Det är möjligt att systemet har kört afoul några lagar som förbjuder privata data dirigeras via en tredje part som denna. Naturligtvis Amazon skulle använda lokaliserad datacenter, men ägandet av data kan hamna i en gråzon ännu inte godkänts av EU och Storbritannien ( detta är ZDNet hypotes ).

Detta är en intressant idé, men jag tror inte att lagen är att skydd, inte heller att liknande mellan Storbritannien och EU, i detta ämne åtminstone. Vidare har detta ingenting att förklara varför Touch är inte tillgänglig heller. Den använder samma "experimentella" webbläsare som resten av e-ink-enheter.

3. De har inte innehållet. Detta är nästan säkert det. Trots att spendera hundratals miljoner på Euro innehållsleverantörer som Lovefilm , de bara inte har bibliotek och rättigheter i ordning. Bezos tog sitt eget råd om att lansera just en enhet, eftersom det utan en överlägsen urvalet av innehåll, är Amazon Fire bara en andra klassens __B__c4e0ba5422383082417

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar