fredag 30 september 2011

Indien mössor textmeddelanden för att stävja telemarketing, Desi tonåringar tomt myteri

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/29/india-caps-text-messages-to-curb-telemarketing-desi-teens-plot/:
SMS-baserade telemarketing är ett allvarligt problem i Indien - så allvarligt, faktiskt, att regeringen har beslutat att slå ner i en ganska svår väg. Från och med denna vecka är varje indisk mobila användare eller företag som får skicka endast 100 sms per dag, som en del av ett nytt anti-spam initiativ från Telecom Regulatory Authority of India. Flytten är bara den senaste i en serie av kampanjer mot en boom i aggressiv telemarketing som, enligt vissa, gränsar till trakasserier. Myndigheterna säger spam telefonsamtal redan har minskat betydligt sedan 2007, när regeringen infört ett nationellt " inte ringa "registret, men problemet kvarstår, med många användare klagar på att få kommersiell texter under småtimmarna på natten. Regulatorer verkar övertygade om att dessa nya regler kommer att gå en lång väg mot att lösa denna gåta, även om vissa har kvar undrar varför Indiens miljoner mobilabonnenter skall betala priset, snarare än spammarna själva. Los Angeles Times, under tiden, rapporterar att subkontinentala telemarketing redan har börjat kringgå de nya reglerna genom att åter fokusera sina insatser på skräppost, till ad-baserade Twitter-flöden och andra sätt att vara lika irriterande som de någonsin varit.

[Bild med tillstånd från Thomas Hawk ]

Indien mössor textmeddelanden för att stävja telemarketing, Desi tonåringar tomt myteri ursprungligen visades på Engadget on Wed, 29 Sep 2011 18:37:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa BBC | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar