fredag 30 september 2011

Googler Bygger webbplats som visar dig vad Topp Tech företag betalar

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/W3nFECvRoIY/:
Screen Shot 2011-09-29 at 7.32.44 PM

Igår kväll vid ett informellt samla tech människor, liknade någon Silicon Valley till en "Las Vegas för människor som vill göra galna skiten" likställa riskkapitalbolag och företagsänglar till spelare av slag.

Tja om investerare är spelare, och nystartade är händer av kort, vad som gör ingenjörer? Jag vet inte (i Vegas analogin jag Hunter S. Thomson), men visst verkar det som de får betalt en hel del.

Att försöka matcha upp det faktiska antalet till att "en hel del," Google Customer Solutions Engineer Gareth Jones har satt upp en webbplats som heter TechCompanyPay , som låter dig att på ett heltäckande söka efter vad $ $ olika befattningar kommer att betala på Tech tunga hitters, fylld med LinkedIn länkar för nämnda positioner så du kan sätta ansikten till ett belopp.

Enligt TechCompanyPay, kunde dela de fem bästa teknikföretag, i termer av Moolah ut, är Twitter: betala $ 120K i genomsnitt Apple: betala $ 113K i genomsnitt, LinkedIn: betala $ 112K i genomsnitt Facebook: betala $ 110K i genomsnitt och sist (vilket förvånade mig) Google på 104k.

I en ansvarsfriskrivning Jones säger att uppgifterna på webbplatsen är "mycket noggranna" - antagligen med hjälp H1B rekord - men liksom de flesta frågor om lön bör nog bedömas från fall till fall. Och ifall någon var nyfiken, gör en Customer Solutions Engineer på Googles $ 86k.


Företag: Google
Webbplats: google.com
Startdatum: 9 juli 1998
IPO: NASDAQ: GOOG

Google erbjuder sökning och annonsering tjänster, som tillsammans syftar till att organisera och tjäna pengar på världens information. Förutom sin dominerande sökmotorn, erbjuder en uppsjö av online-verktyg och plattformar, inklusive: Gmail, Maps och YouTube. De flesta av dess webb-baserade produkter är fria, som finansieras av Googles starkt integrerade onlineannonsering plattformar AdWords och AdSense. Google främjar tanken att reklam mycket bör inriktas och relevanta för användarna så sätt ge dem en rik källa till information

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar