fredag 30 september 2011

Tiny "hoppande robotar" har mer gemensamt med smällare än Johnny 5

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/30/tiny-jumping-robots-have-more-in-common-with-firecrackers-than/:
Jumping robot
Kanske ringa en orörlig plast bugg med sprängämnen fastspända på undersidan en " hoppande robot "är lite av en sträcka, men vilka är vi att argumentera med armén Research Laboratory och universitetet i Maryland. De två grupperna har samarbetat för att skapa ett par "robotar" som mäter bara ett par millimeter i storlek, men kan hoppa flera centimeter i luften. Man använder en fjäder som mekanism (som en operatör måste trycka ner med en pincett) för att driva det, medan den andra använder en liten raket, som kan utlösas antingen av nuvarande appliceras på kablar eller en fototransistor (för untethered flygning). Det gör allt för en ganska snygg video, som du hittar efter pausen - även om din systers Furby var mer robot än dessa små saker.

Fortsätt läsa Tiny "hoppande robotar" har mer gemensamt med smällare än Johnny 5

Tiny "hoppande robotar" har mer gemensamt med smällare än Johnny 5 ursprungligen visades på Engadget on Fri, 30 Sep 2011 01:27:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa IEEE Spectrum | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar