fredag 30 september 2011

Ny NFC spec möjliggör tvåvägskommunikation, potentiellt gör Bump föråldrade

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/30/new-nfc-spec-enables-two-way-communication-potentially-makes-bu/:
NFC
Den NFC Forum har precis släppt den senaste uppdateringen av den växande nära avstånd standard och den innehåller en fin liten behandling som kallas SNEP, vilket står för Simple NDEF Exchange protokollet. (Side notera: NDEF i SNEP, står för NFC Data Exchange Format - det är som en matryoshka docka av förkortningar.) Vad gör SNEP spännande är att det möjliggör sändning och mottagning av data mellan två enheter. Detta kan användas för att utbyta kontaktinformation mellan telefoner (liknande bump , men utan att det behövs en app) eller samla länkar till trailers från filmen affischer som kan spelas upp på din tv hemma. Det är potentiellt spännande grejer, så länge som tillverkare faktiskt använder sig av det. Kolla in PR efter pausen ytterligare några tekniska detaljer.

Fortsätt läsa Nytt NFC spec möjliggör tvåvägskommunikation, potentiellt gör Bump föråldrade

Ny NFC spec möjliggör tvåvägskommunikation, potentiellt gör Bump föråldrade ursprungligen visades på Engadget fre, 30 Sep 2011 03:14:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Electronista | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar