måndag 26 september 2011

Inhabitat Veckan i Green: Solar Decathlon, väte jet och en sol LED-installation

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/25/inhabitats-week-in-green-solar-decathlon-hydrogen-jet-and-a-s/:
Varje vecka våra vänner på Inhabitat återblick veckans mest intressanta gröna utvecklingen och clean tech nyheter för oss - det är veckan i grönt.
Denna vecka en otrolig skörd av sol-drivna prefabricerade hus dök upp i Washington DC för 2011 Solar Decathlon och Inhabitat var på plats för att ge dig exklusiva täckning av årets fantastiska hem! Vi tog en titt på alla 19 av årets ultra-effektiva projekt , rundade vi upp syv stjärn-team in för att ta tävlingen med storm, och vi kommer att fortsätta att hålla er uppdaterade eftersom resultaten rullar in, så håll ögonen öppna . Vi har också markerat flera inspirerande projekt från MIT: s $ 1,000 hus utmaning , såg vi en massiv sol LED-installationen lyser upp natten i Kroatien, och vi såg planerna på en futuristisk svävande paradisö i havet .

Gröna transporter blev det rullning denna vecka som Chicago lanserat en lummig tunnelbana bil fylld med växter, och Edison presenterade en elektrisk version av sin X-Prize vinnande Very Light Car . Två hjul transporter tog fart samt en helt elektrisk Tron Lightcycle ut på gatorna för första gången och forskare utvecklat en nylon cykel som är lika stark som stål med hjälp av satellitteknik. Vi tog också en snurra i 2012 Honda Insight Hybrid och vi visade upp planer för ett Lockheed Stratoliner vätgas jet som kan resa någonstans på jorden utan att tanka.

Som September slingrar sig ner skolor i hela länet är nu i sessionen, men om du fortfarande klättra för att plocka upp några sista-minuten levererar Missa inte vår roundup av 14 gröna prylar för tillbaka till skolan och tio soldriven design till debitera ditt liv. Vi såg också eko-mode go högteknologiska som forskare utvecklat en smarta t-shirt som kan övervaka sjukhusets patienternas vitala funktioner, skapade designers en rörelsestyrda interaktiva skyltfönster och en Star Wars fan gjort ett anmärkningsvärt realistiskt Stormtrooper hjälm helt från Adidas sneakers. Slutligen lyste vi ett ljus på ett svenskt daghem planer på att spåra barnen med GPS-enheter .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar