måndag 26 september 2011

Netflix tar en känga till HBO Med DreamWorks Deal

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/ZHQGKAkRPiU/:
Netflix laptop

Netflix har tagit ett par träffar nyligen med reaktionen på sina planer på att dela sin streaming-och DVD-affärer, men nu är det stansning tillbaka. Bolaget tecknade en affär med DreamWorks som kommer att ge den tillgång till sina filmer och TV för streaming över Internet under betal-TV-fönster. Netflix vann affären över HBO, som för närvarande står först i tur bland TV-nät för att visa DreamWorks filmer.

Det stämmer, Netflix överbjuden HBO. Uppskattningar Netflix affär på $ 30 miljoner per DreamWorks film, jämfört med $ 20 miljoner per film som HBO närvarande betalar. Det är precis den typ flytta Netflix måste göra just nu för att få strömmande upp till nivå med kabel-TV. Netflix kommer att skära många fler erbjudanden som detta med andra studios för att förverkliga detta, men detta tyder på det kommer att vara mer aggressiv i framtiden. Normalt Netflix köper streaming rättigheterna för senare tidsfönster, vanligtvis efter kabelpremiumkanaler komma att visa filmerna.

Affären går inte i kraft förrän 2013, dock. Och under tiden, i början av 2012 kommer Netflix förlorar rätten att strömma Disney och Sony-filmer som ett resultat av förhandlingarna med Starz faller genom .

Sony och Disney är mycket större studios som pumpar ut många fler filmer varje år än DreamWorks. Netflix måste vinna fler strömmande erbjudanden från de stora filmbolagen i Hollywood och om den vill betraktas som ett seriöst alternativ till vanlig TV.


Företag: Netflix
Webbplats: netflix.com
Startdatum: September 26, 1997
IPO: NASDAQ: NFLX

Med mer än 23.300 tusen medlemmar i USA och Kanada, är Netflix, Inc. världens ledande Internet-abonnemang för att njuta av filmer och TV. För $ 7.99 per månad, kan Netflix medlemmar i USA titta direkt obegränsat filmer och T

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar