måndag 26 september 2011

Twitter Vs. Ticker

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/YzQHYJ-WUxg/:
Screen Shot 2011-09-26 at 1.14.34 AM

"Vad händer?" Textrutan på Twitter hemsida frågar oskyldigt oss hela tiden, vilket tvingade oss att skriva in en <140 tecken fönster in i vad vi gör just nu. För det mesta, om du är en aktiv Twitter-användare, deltar du frivilligt, vilket bidrar till en realtid sorl av över 200 miljoner uppdateringar varje dag.

På den mottagande slutet av dessa uppdateringar finns människor som har valt att prenumerera på din ett sätt att sända din ständiga status. Gilla det eller inte, de har valt att vad du ätit till frukost, läste i morse, eller tänka på den finansiella krisen i Europa.

Förra veckan Facebook introducerade funktioner som verkar inställda på att göra denna grundläggande status publicera funktion Twitter ser ut som en leksak .

Den mest "Twitter-liknande" av dessa funktioner, Ticker, sitter dockad på höger sida av din Facebook-profil och automatiskt Scrobbles Facebook användare verksamhet inklusive vilka låtar folk lyssnar på tjänster som RDIO och Spotify, som användare är Friending, vad användarna är smak, vad bilder de blir taggade in och vad de kommenterar. Ticker kan även så småningom visa app-specifika aktiviteter som att läsa och vandring.

"Förra året införde vi den öppna Diagram, vi lagt till substantiv så att du kan vilja något som du ville ha, i år har vi lagt till verb," ​​Zuckerberg beskrev den utökade Diagram på F8 tidigare i veckan, att inte nämna att från och med nu dessa "verb "möjliggöra en mestadels meningslös rännil av buller, parlaying okroppsliga friending aktivitet och låtar folk lyssnar på Spotify eller RDIO.

Robert Scoble är att lyssna på "Din kropp är ett sagoland" av John Mayer på Spotify, oändlighet.

Som komikern Chelsea Peretti noterar, är det nästan som Facebook förhoppningar, med Ticker, att dess användare kommer att vidta följande hållning, "Jag ska sluta Twitter eftersom Facebook har denna ständigt uppdatera foder av mina vänner aktivitet på den övre högra sidan nu!"

Ja, kanske inte sluta Twitter i sig (den kampen har redan förlorat), men spenderar mer tid på Facebook för jävla säker.

Men samtidigt som båda börjar med ett T och slutar i "ER", Twitter och Ticker framkallar mycket olika viscerala reaktioner. Som Facebook-användare Joe Braidwood uttryckte det, "Man är en snabb källa av äkta uppdateringar - den andra är en feed av all skit du vanligtvis inte noga med att uppmärksamma."

Vi naturligtvis hellre följa brandslang av nyheter och glib kommentarer finns i vårt Twitter-flöden än bli part i det faktum att någon vi träffade på en konferens och någon vi inte vet är nu vänner. Okej, så Twitter> Ticker.

Men att göra narr av Ticker uppenbara värdelöshet, glömmer vi att Twitter också har sin egen version av Ticker, den aktivitet Tab. Ja, du tenderar att glömma Twitter aktivitet Tab eftersom det inte i ditt ansikte hela tiden, men det är för visar världen dina handlingar i ett socialt nätverk, om du klicka sig fram till det - det är bara som "förföljare-liknande" som Ticker om du kommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar