måndag 26 september 2011

Rapport: Vad behöver vi "nätet för? Barer, restauranger och klubbar

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/p8oI7_UQCxw/bars-restaurants-and-clubs-what-we-rely-on-net-for-the-most.ars:

En ny Pew Research / Knight Foundation enkät om användningen av Internet är fullt av avslöjanden om konkurrens mellan tidningar, TV och sociala nätverk för lokala nyheter publik. 79 procent av USA befolkning som är online nu förlitar sig på "nätet för de flesta viktiga lokala frågor. Men den kanske mest intressanta delen av rapporten är en lista över de fem lokala ämnen som online landskapet är "den mest åberopade källa." Här är de:

Barer, restauranger och klubbar: Undersökningen togs från januari 12 till 25 och frågade 2251 vuxna (18 +) på mobiltelefoner och fasta telefoner. Ungefär hälften (55 procent) av respondenterna nås av Pew / Knight sade att de regelbundet få uppdateringar om de bästa vattenhål och matställen på nätet.

"De som söker sådan information är oproportionerligt Kvinna, Ålder 18-39, högskoleutbildade, stads-eller förortstrafik, och Internetanvändare," rapporten noterar.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar