måndag 26 september 2011

Påslagen: Inga nya sladdar, en ny varning

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/25/switched-on-no-new-wires-one-new-caveat/:
Varje vecka Ross Rubin bidrar Switched On , en kolumn om konsumenternas teknik.

I det decennium som WiFi har täckt hemnätverk över hela USA, har flera tekniker som syftar till att med hjälp av befintliga ledningar i hemmet haft en begränsad framgång. Dessa har inkluderat MoCA (Multimedia över Coax, som har antagits av en del tjänsteleverantörer för att genomföra flera rum DVR) och HomePNA (ursprungligen för telefonlinjer men senare utvidgats till koaxialkabel också). Minst tre duellerande standarder har även försökt att få höghastighetsuppkoppling via elektriska ledningar. HomePlug , den mest framgångsrika av dessa, har haft flera iterationer. Den senaste - HomePlug AV - har en effekt på en teoretisk överföringshastighet på 200 Mbit / sek. Dock har kraftledning teknik hållits tillbaka av höga priser och enstaka problem interoperabilitet.

Men en ny metod är att vara ett protokoll för att styra dem alla, som arbetar över telefonlinjer, kraftledningar eller koaxial. Dubbat G.hn lovar ITU-standarden upp till 1 Gbps teoretisk genomströmning, med verklig användning över elledningar förväntas nå mellan 250Mbps och 400 Mbps. Om det låter lockande för dig, du är inte ensam. Tjänsteleverantörer gillar tanken på att G.hn eftersom det ger dem större flexibilitet än tidigare insatser. I själva verket, de gillar det så mycket att det - trots G.hn: s förmåga - de har insisterat på att kvalitetsnormer för tjänster som kan begränsa eller hindra konsumenterna från att installera det själva efter att de köper adaptrar från återförsäljare.

Fortsätt läsa påslagen: Inga nya sladdar, en ny varning

Påslagen: Inga nya sladdar, en ny varning publicerades ursprungligen på Engadget på Sun, 25 Sep 2011 20:14:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar