måndag 3 oktober 2011

HTC säkerhetsrisk sade att läcka telefonnummer, GPS-data, och mer, svarar HTC (video)

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/10/02/htc-security-vulnerability-said-to-leak-phone-numbers-gps-data/:

Folket på Android Polisen verkar ha snubblat över ett ganska skärande säkerhetsproblem i HTC mobiler med Android, som ger gemensamma program med Internetanslutning en titt på enhetens viktig statistik, användarinformation och mycket mer. Demonstreras i filmen ovan, hittade utvecklaren Trevor Eckheart att en nyligen HTC uppdatering förpackade i en svit av avverkning verktyg som samlar in uppgifter om användarkonton (inklusive e-postadresser), nyligen GPS platser, SMS-data och kodad text, telefonnummer, loggar systemet, pågående processer och mer - som alla kan nås genom gemensamma program begär åtkomst till android.permission.INTERNET.

HTC redan undersöker frågan, med angivande, "HTC tar våra kunders säkerhet på största allvar, och vi arbetar för att undersöka detta påstående så snabbt som möjligt. Vi kommer att tillhandahålla en uppdatering så fort vi kan fastställa riktigheten av påståendet och vilka åtgärder som eventuellt behöver vidtas. " Om du är för antsy att vänta på HTC: s uppdatering, huvud på över till källan länken nedan - Eckheart säger att problemet kan lösas genom att ta bort HTCloggers från en rotad enhet.

HTC säkerhetsrisk sade att läcka telefonnummer, GPS-data, och mer, svarar HTC (video) ursprungligen visades på Engadget på Sun, 2 oktober 2011 19:17:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Android Polisen , InfectedROM | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar