måndag 3 oktober 2011

Inhabitat Veckan i grönt: Eco boningar, världens största solpark och Axeon nya EV batteri

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/10/02/inhabitats-week-in-green-eco-abodes-worlds-largest-solar-par/:
Varje vecka våra vänner på Inhabitat återblick veckans mest intressanta gröna utvecklingen och clean tech nyheter för oss - det är veckan i grönt.

Det har varit en episk vecka för gröna byggnaden och clean-tech, som 2011 Solar Decathlon utställningsmonter 19 av världens mest fantastiska sol-drivna prefabricerade hus i Washington DC - och Inhabitat förde dig up-to-the-minuten täckning på att vinna hemma mönster . Flera av husen har påfallande okonventionell design - se Sci-Arc och Caltech är svullet inifrån och ut prefab och Team Kanada tipi-inspirerade TRTL hem - medan andra gillar Purdue INHome åberopas försökte-och-sant bygga typologier uppgraderas med state-of -konsten solsystem. Ytterst University of Maryland innovativa Watershed House vann första plats i konkurrens med sin grönska infunderas, vatten-fokuserade, som bor hemma. Purdue University är mer traditionella INHome kom på andra plats och Team New Zealand (Victoria University of Wellington) på tredje plats med sina vackra trä First Light hem .

På tal om stora bedrifter av förnybar energi, den här veckan Island tillkännagivit planer på att bygga den första nollan koldioxidutsläpp datacenter och Tyskland öppnade världens största solpark på toppen av en övergiven dagbrott. Vi tog också en titt på de nya innovativa SeaTwirl turbin , vilket kan vara det mest kostnadseffektiva vindkraftverk generator hittills, och vi såg Pavegen avslöja planer på att driva ett köpcentrum med brickor som skörda energi från fotgängare fotspår . Google också gjort en stor investering för att få solenergisystem till 3.000 bostäder, utvecklade MIT en fungerande " konstgjorda blad "som genererar vätgas från vatten och solljus, och Axeon presenterade ett nytt batteri som kan förlänga elbil räckvidd med 35 procent.

I andra gröna transporter nyheter, sköt i höjden sol-drivna fordon mot stjärnorna den här veckan som NASA tillkännagav planer på att lansera den största sol-segel rymdfarkost som någonsin skapats , och Japans TOTO avtäckte en galen talar poop-drivna motorcykel toppad med en toalett. Vi tog också en snurra i

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar