måndag 10 oktober 2011

Mindre än en månad efter att ha vunnit Störa, höjer Shaker 15 miljoner dollar

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/ZNhY3lbTzxE/:
shaker check

Shaker , den israeliska starten som vann Störa SF mindre än en månad sedan, är att höja en rejäl $ 15.000.000 serie A. Den runda leds av Menlo Ventures, med god karma VC Shervin Pishevar göra affären. Michael Arrington är CrunchFund är också en investerare, tillsammans med Eric Schmidts Innovation strävanden, Lady Gagas chef Troy Carter, och Pitango Venture Capital. (Bilden till höger är en av Shaker grundarna krascha med $ 50,000 Störa vinnarens kontroll, vilket inte var en del av rundan, jag älskar bara bilden).

Bolaget höjde tidigare $ 3.000.000 ($ 1 miljon i juli 2010 från israeliska ängel investerare Zaki Rakib, som är också pappa till en av grundarna) och $ 2 miljoner i mars 2011 från Pitango. Ytterligare några strategiska investerare från musik-och underhållningsbranschen kan fortfarande delta i den här omgången.

Shaker skapar 3D virtuella rum för dig att hänga in med ditt Facebook-vänner och träffa nya människor genom dessa vänner. När Shaker first kastade mig för Störa, det var via chatt och sedan direkt genom att lansera App i Facebook (det var redan bor i stealth mode med israeliska användare). Det var mitt i natten i Israel, men rummet var packad. Du kan gå upp till folk och prata, kolla in deras Facebook-profiler, och verkligen umgås. Shaker är en virtuell värld, men med riktiga identiteter.

Trolling folks profiler är inte bra sätt att träffa människor, om du inte råkar stöta på dem på en fest senare. Men det var exakt den ursprungliga överklagande av Facebook. Shaker vill föra att dynamiska online. Den vann Avbryta, och nu är det gott om kontanter för att skaka sina grejer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar