måndag 10 oktober 2011

Världen välkomnar oneiric Ocelot: Ubuntu 11,10 Lanserat

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/8ZIIWHpup7U/:
ubuntulogo

I Ubuntu Linux-distribution har kommit en lång väg sedan den första utgåvan 2004. Det började som ett fint förpackade Linux, byggd från en viss uppsättning paket odlade från nästan trettio tusen paket som finns tillgängliga i Debians distribution. Regelbunden sex månader släpper till att Ubuntu skulle alltid vara nära i framkant av Linux och fri programvara utveckling. Var fjärde utgåvan är ett långsiktigt stöd att erbjuda, som får säkerhets-och support i tre år. Under de senaste sju åren Canonical, har det primära kommersiella sponsor av Ubuntu, lagt till en server version av Ubuntu, byggd UbuntuOne , ett plattformsoberoende moln lagringslösning och gjort stora framsteg i cloud computing .

Hewlett Packard har nyligen meddelat att de har valt Ubuntu för att driva HP Public Cloud, och den indiska högsta domstolen har nyligen bytt till Ubuntu från Red Hat Enterprise Linux, men det bröd och smör av Ubuntu utveckling är deras skrivbord erbjudande. Version 11,10, kodnamnet oneiric Ocelot och officiellt tillgänglig torsdagen den 13 oktober är den senaste utgåvan från Canonical och packar ett antal intressanta iterationer av deras arbete.

Oneiric Ocelot bringar Ubuntu Software Center fram som en första klassens medborgare i Ubuntu världen. Utseendet och känslan av Software Center har uppdaterats så att det överensstämmer med det övergripande Ubuntu estetiska. Också uppdaterat är det antal olika applikationer tillgängliga, inklusive kommersiella tillämpningar.

Canonical har arbetat hårt för att få förlagen medvetna om Software Center, och de har lockat några fina titlar. De arbetar för att bygga en ännu mer imponerande urval av titlar, och att göra det så enkelt som möjligt för användarna att hitta de program de vill.

Samtidigt är Canonical uppvaktade applikationsutvecklare genom sina developer.ubuntu.com portal, som förklarar hur man bygger och lämna in en ansökan till Software Center. Canonical redovisar en 5x ökning ansökan bidrag i tre veckor sedan utvecklaren portalen presenterades. Enligt Gerry Carr, informationschef på Canonical, de är godkände nu minst ett ca per dag.

Motivet bakom utvecklare plattform, och den uppdaterade Software Center, är att förbättra kvaliteten på program tillgängliga för användarna. Det finns också arbeta för att tjäna pengar på program till förmån för utvecklare genom Ubuntu Pay . Det återstår att se hur villig Linux-användare kommer att betala för program, med tanke på den långa historia av "fri som i öl" programvara. Medan bara en enda datapunkt, jag tror att Humble Bundle erbjuder några värdefulla insikter, och jag skulle satsa att det finns pengar att tjäna i Programvaran Center: det genomsnittliga priset spenderas av Linux-användare för Humble Bundle erbjudanden alltid överstiger Windows eller Mac-användare. Den nuvarande Humble Bundle ser Linux-användare att betala dubbelt så mycket som den genomsnittliga Windows-användare.

Den senaste versionen av Ubuntu, version 11,04, presenterade tillägg av Unity , som var ett försök att vitalisera stationära Linux för modern hårdvara och samtidigt utveckla meningsfulla upplevelser för touch-baserat gränssnitt. Det möttes med viss fientlighet, som dess en tydlig förändring från skrivbordet paradigm som många användare har vant sig vid. Ubuntu 11,10 innehåller några förbättringar av den totala upplevelsen, men det är klart att

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar