måndag 10 oktober 2011

Motiv: klippa navelsträngen: hur världens ingenjörer inbyggda Wi-Fi

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/yEDDriuderU/cutting-the-cord-how-the-worlds-engineers-built-wi-fi.ars:

På 1980-talet, även innan anslutningen till Internet blev vanligt, insåg folk att ansluta en grupp av datorer på ett lokalt nätverk (LAN) gjorde dessa datorer mycket mer användbar. Alla användare kan sedan skriva ut till delade skrivare, lagra filer på filservrar, skicka e-post med mera. Ett decennium senare, sopade Internetrevolutionen världen och LAN blev på ramp till den digitala motorvägen. LAN-tekniken i valet var nästan universellt Ethernet , som är fantastisk bortsett från en stor nackdel: pesky sladdar.

I slutet av 1990, Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) löst problemet med sina 802,11 standard, vilket anges ett protokoll för att skapa trådlösa nätverk. Om någonsin uttrycket "lättare sagt än gjort" tillämpad, det var här. Enorma utmaningar har lösts under de senaste 15 åren för att få oss till den punkt där någorlunda pålitlig, snabb och säker trådlös LAN-utrustning i dag kan användas av vem som helst, och där varje laptop levereras med inbyggd Wi-Fi. Men övervinna de var och här är hur.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar