onsdag 22 december 2010

Forskare utveckla E. coli-bakterier som lagrar, krypterar data

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/21/scientists-developing-e-coli-bacteria-that-stores-encrypts-data/:
Tydligen är det inte bra nog för bakterier att orsaka spetälska och tuberkulos något mer, som forskarna har arbetat hårt anpassa mikroorganismer för användning som allt från mikrobiella bränsleceller till riktigt, riktigt små kugghjul . Nu, vid den kinesiska universitetet i Hongkong har forskarna utvecklat ett sätt att använda en koloni av E. coli för datalagring och kryptering. Tekniken inblandade placera data (i detta fall, Självständighetsförklaringen) kan i DNA i bakterieceller, och även utnyttja platsspecifika genetisk rekombination för att kryptera data. Som sagt, är den teknik som ännu i sin linda: hämta info är "jobbigt och dyrt", enligt Cambridge University's Tim Middleton, och det finns fortfarande möjligheten att som organismer mutera, så kommer data. För närvarande den enda tillämpningen av allt detta är lagring av upphovsrätten info i genetiskt modifierade organismer, även om ytterligare forskning kan ge en bakteriell lagringsmedium som kan överleva den elektromagnetiska pulser och strålning av radioaktivt nedfall.

Forskare utveckla E. coli-bakterier som lagrar, krypterar data publicerades ursprungligen på Engadget tis, 21 Dec 2010 21:27:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa BlueSci | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar