torsdag 2 december 2010

Hornblower Hybrid färja bygger på miljövänliga Trifecta: vätgas, sol-och vindkraft

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/02/hornblower-hybrid-ferry-relies-on-eco-friendly-trifecta-hydroge/:
Tänker besöka Frihetsgudinnan och Ellis Island via färja nästa år? Om så är fallet, vara mycket uppmärksam på fartyget du går ombord, eftersom det bara kan vara världens första förlita sig på vätgas, solenergi och vindkraft för motorisering. För närvarande New York Hornblower Hybrid (inte att förväxla med San Francisco Hornblower Hybrid är) under uppbyggnad i Bridgeport, Connecticut, och om allt går bra, det ska vara klart i april. Den 600-passagerarbåt vara utrustad med nivå 2 dieselmotorer, bränsleceller, solceller och vindkraft, med ström från en proton utbyte membran bränslecell som förvandlar väte till el. Vi berättade att diesel riggarna endast kommer att sätta in för att täcka "extra energi behov", men det är svårt att säga hur ofta de faktiskt kommer att användas. Det slutliga målet är dock att göra sig av med utsläpp helt och hållet i färjan processen, och det verkar som om tekniken redan kunna skalas för användning i andra hybrider färjor, hybrid yachter och även hybrid bogserbåtar.

Fortsätt läsa Hornblower Hybrid färja bygger på miljövänliga Trifecta: vätgas, sol-och vindkraft

Hornblower Hybrid färja bygger på miljövänliga Trifecta: vätgas, sol-och vindkraft som ursprungligen visades på Engadget tis, 2 december 2010 11:12:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Respektera vår Planet | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar