torsdag 2 december 2010

Sony Hybrid FPA "flytande kristaller anpassningen teknik sätter LCD frågor rakt

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/02/sony-hybrid-fpa-liquid-crystal-alignment-technique-sets-lcd-is/:
Sony har tillkännagivit en ny LCD-skärmteknik som kallas Hybrid FPA (fält-inducerad foto-reaktivt anpassning), som den påstår innehåller en uppsjö av förbättringar för LCD-skärmar i områdena responstid, kontrast, panel stabilitet och produktionshastighet. För er som sov igenom displayen vetenskap i skolan (ingen skam), detta handlar om att Sony hitta ett bättre sätt att tvista ostyrigt flytande kristaller molekyler (VS) i mer optimal sträckning som - vilket är viktigt eftersom det påverkar hur ljus passerar och därför hur bilderna lösas. Den nya tekniken bygger på tidigare arbeten, som fokuserade på den vertikala justeringen av LCMS via en anpassning lager. Som vänster diagrammet visar, genom pre-tilt positionering på substratet lagret var LCMS tvingas in i en mer stabil vertikal stat, vilket gjorde att flytta dem snabbare och mer exakt samtidigt kräver mindre spänning. Med andra ord lösas bilder snabbare och jämnare, vilket resulterar i "renare" vita och svarta med mindre rörelseoskärpa. Hybrid FPA förbättrar bara situationen genom att anpassa LCMS ännu mer vertikalt, som producerade svarstider på mindre än 3 ms i tester. Det är goda nyheter för 3D älskare och spelare, och bör hjälpa Sony åtminstone flytta enheter bort av återförsäljare hyllor vid något tillfälle, särskilt om sina planer för en snabb kommersialisering av denna teknik håller streck.

Fortsätt läsa Sony Hybrid FPA "flytande anpassningen teknik kristall uppsättningar LCD frågor rakt

Sony Hybrid FPA "flytande kristaller anpassningen teknik sätter LCD frågor rakt ursprungligen visades på Engadget tis, 2 december, 2010 05:14:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Sony | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar