onsdag 1 december 2010

Nielsen: Android gör stora vinster i USA smartphone marknadsandel tar RIM baksätet, leder Apple i önskvärda

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/01/nielsen-android-makes-huge-gains-in-us-smartphone-marketshare/:
Nielsen är bara släppt en rapport konstaterat att 29,7 procent av mobilanvändarna i USA nu äger en smartphone. Av att 29,7 procent (vilket du kan se i cirkeldiagrammet ovan), 27,9 procent av dem har iPhones, 27,4 procent är BlackBerry användare, och 22,7 procent har en Android-enhet. Windows Mobile, Symbian, Linux och Palm är kvar att dela upp de resterande bit - cirka 22 procent - av marknaden. Det är en massiv övergång från början av året, när iPhone skröt 28 procent av marknaden, hade BlackBerry 35 procent, och Windows Mobile cirka 19 procent. Den största vinnaren i denna berättelse är Android, som har gått från 9 procent av smartphone-marknaden äger i början av året till 22,7 procent av marknaden idag. Historien ser lite annorlunda ut, men när man frågar människor om vilken typ av smartphone de skulle vilja äga nästa. I så fall, Apple och Google är de stora vinnarna, med 30 procent av "sannolikt" smartphone upgraders rapportering de vill ha en iPhone, medan 28 procent säger att de vill ha en Android-enhet, och endast 13 procent rapporterar att de är intresserade i en BlackBerry-enhet.

Den bilden ser mycket samma sak med nuvarande smartphone ägare, också. Såvitt kön går, de procentsatser som är väldigt lika när frågade vad smartphone önskas nästa, förutom att fler män rapport som vill ha en Android-enhet, medan fler kvinnor - cirka 12 procent mer - säger att de helt enkelt inte vet vad de vill nästa. Hit upp källan länk till diagram över all denna kunskap.

Fortsätt läsa Nielsen: Android gör stora vinster i USA smartphone marknadsandel tar RIM baksätet, leder Apple i önskvärda

Nielsen: Android gör stora vinster i USA smartphone marknadsandel tar RIM baksätet, leder Apple i önskvärda publicerades ursprungligen på Engadget på Wed, 1 Dec 2010 11:02:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Nielsen Blogg | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar