fredag 3 december 2010

Viacom filer överklaga i YouTube upphovsrätt fall fortsätter att "dra ut"

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/03/viacom-files-appeal-in-youtube-copyright-case-continues-to-dra/:
Oroa dig inte - att "dra ut" lite hör till Google, inte vi. Om du minns, passar i Mountain View kastade en underjordisk partiet tillbaka i juni när den federala domstolen fast att YouTube föll under "safe harbor" bestämmelse i DMCA som skyddar tjänsteleverantörer från ansvar för användare innehåll. I huvudsak Detta säkerställde att Google inte kunde väckas eller hållas ansvarig för skador orsakade av vissa upptågsmakare ladda upp en krusning episod av 30 Rock på sajten, är att Google har lovat att dra inte efter hast om anmälts av upphovsrättsinnehavaren. Det har i huvudsak bördan för polisarbete på innehållet skapare, men (förnuftigt) frigör Google från det omöjliga konststycket att titta på varenda klipp som får laddas upp innan de gör den levande till världen. Bara för att ge dig lite perspektiv, timmar video finns 24 upp på YouTube varje minut, och det är förväntas bli ännu större med tiden. Trots logiken (och domstolens dom), har Viacom idag in en 72-sida överklagande i ett sannolikt fåfängt försök att slå tillbaka.

All Things D belyser en mördare citat från Viacom i betänkandet - tydligen anser att om domen står, det ska "radikalt förändra hur det upphovsrättsliga systemet och allvarligt försämrar, om inte helt förstöra, värdet av många upphovsrättsskyddade verk . " När det gäller Googles svar? "Vi beklagar att Viacom fortsätter att dra ut detta fall. Domstol här, precis som alla andra domstolen har behandlat frågan, korrekt slog fast att lagen skyddar online-tjänster som YouTube, som tar bort innehåll när det anmälts av upphovsrättsinnehavaren att det är otillåtet . Vi kommer att försvara domstolens beslut om överklagande. " Vi tvivlar på någonting blir annorlunda nästa att gå runt, men självklart kommer vi att titta med stort intresse. Nu, tillbaka till att klipp av 30 Rock var vi njuter helt lagligt på Hulu ...

Viacom filer överklaga i YouTube upphovsrätt fall fortsätter att "dra ut" ursprungligen visades på Engadget sön, 3 dec 2010 17:33:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa All Things D | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar