måndag 31 januari 2011

Ford Focus Electric osannolikt att stödja DC snabb laddning, långsammare än Leaf trots allt?

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/31/ford-focus-electric-unlikely-to-support-dc-quick-charging-slowe/:
Ford Focus Electric osannolikt att stödja DC snabb laddning, att vara långsammare än Leaf trots allt?
Vid sitt presenterades på CES , missade Ford ingen möjlighet att prata upp förmågan hos sin Focus Electric att ladda på halva tiden av Nissan Leaf när den är ansluten till en nivå 2 (220 - 240V) laddare, av det slag som Best Buy kommer gärna installera för dig för bara $ 1.499 . Tre till fyra timmar är allt det ska ta, verkligen imponerande jämfört med de åtta timmar Leaf behov vid samma spänning. Men inte i slutet berättelsen, som Leaf har ett annat knep i rockärmen: DC snabbladdning via CHAdeMO standarden. Det ger 80 miles räckvidd på bara 30 minuter och samtidigt inte en global standard ännu, det är verkligen försöker att vara . SAE arbetar på sin egen DC snabb-laddare standard, och det är ponny Ford ser att tillbaka och sade:
Snabbladdning kommer inte att ingå i Focus Electric tills en branschstandard har fastställts av SAE. När en godkänd / accepterad standard är på plats kommer vi att arbeta på att få bilen klar för [det].
Det lämnar oss med två frågor. Först kommer SAE kommer att få sina vanliga slutföras före Ford får Focus Electric klar? För det andra kommer SAE-standarden vara förenlig med de japanska CHAdeMO standarden? Tråkigt nog är vår magiska åtta boll ger oss inte mycket hopp på antingen konto.

Ford Focus Electric osannolikt att stödja DC snabb laddning, långsammare än Leaf trots allt? ursprungligen visades på Engadget på måndag, 31 Jan 2011 09:32:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa PluginCars.com | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar