måndag 31 januari 2011

Ledare: Ökningen av notbook, hösten netbook

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/31/editorial-the-rise-of-the-notbook-the-fall-of-the-netbook/:

Notbook (n.) - En prisvärd ultraportabel dator, vanligen med en 11,6-tums eller 12-tumsskärm som inte är en netbook. Den innehåller mer ström än en netbook (dvs klarar 1080p-video och Flash i fullscreen) och ger en mer bekväm datorupplevelse än den typiska, 10-tums underpowered, krympta Atom-baserade bärbara dator. De flesta har inte optiska enheter, men senast i över fem timmar på en laddning. Till skillnad från dyr ultraportabel laptop, notbooks är billigare och mer börjar runt $ 400.
Ungefär sex månader sedan, den 11,6-tums Dell Inspiron M101z anlände på min tröskel för granskning. AMD Neo powered-systemet såg ut som en något förstorad netbook , men i en genomgång med Dell, produktchef förstärkte en hel del gånger att systemet var absolut "inte en netbook." Jag kan inte minnas hans exakta ordalydelsen, men han gjorde det kristallklart - det $ 449 Inspiron M101z var så mycket mer kraftfull än en Intel Atom netbook att det kunde vara ett främsta maskin. Självklart började jag att kalla dessa typer av bärbara datorer "notbooks", och under de närmaste månaderna, började fler och fler av dem dyker upp. Några av dem ihopkopplade Atom med NVIDIA Ion GPU (t.ex. Eee PC 1215N ), medan andra används AMDs Neo chip och mer nyligen AMDs nya Fusion Zacate APU. (Intels Core ULV-drivna system är rent ut sagt för dyra för att beaktas i denna kategori, även om vissa Pentium / Core 2 Duo system, som t.ex. Acer Timeline X1810T kunde kvalificera sig.)

Uh, så vad? Det finns en ny skörd av mer kraftfull, prisvärd och mycket rörliga bärbara datorer - vad är den stora del? Tja, medan många tycker tabletterna är det som i slutändan kommer att minska netbookmarknaden ner till storlek, det är notbooks som också kommer att drabbas hårt av Atom-baserade bärbara datorer LILLEPUTT av i dag där det verkligen gör ont. Don't get me wrong, ARM-drivna tabletter som IPAD och Motorola Xoom kommer att påverka netbook försäljning i stor skala, också (fan, de har redan !), men märk mina ord, notbooks eller billig ultraportables kommer att ta ett märkbar bit av både netbook och den traditionella marknaden för bärbara datorer. Det finns äntligen en klass av bärbara datorer som ger ett fantastiskt balans mellan primär-och mobila datorer utan att bryta banken. Tror jag är galen? Hit paus för att förstå vad jag pratar om.

Fortsätt läsa Ledare: Ökningen av notbook, hösten netbook

Ledare: Ökningen av notbook, hösten netbook publicerades ursprungligen på Engadget på måndag, 31 Jan 2011 00:01:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar