måndag 31 januari 2011

Inhabitat arbetsmiljövecka i Green: kraftverket man kan åka skidor, och NASA: s bana Nanosail-D

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/30/inhabitats-week-in-green-the-power-plant-you-can-ski-and-nasa/:
Varje vecka våra vänner på Inhabitat återblick veckans mest intressanta gröna utvecklingen och clean tech nyheter för oss - det är veckan i Green.

Den här veckan såg vi nya horisonter gryning för gröna transporter som NASA: s Nanosail-D blev den första sol segla rymdfarkost som kretsar runt jorden och president Obama utfärdat ett samtal för en miljon elbilar i hans State of the Union Address . Vi provkörde den nyligen utgivna elektriska Mini Cooper och tog en titt på flera transporter genombrott som skulle kunna rensa upp bilutsläpp - forskare har utvecklat en luftförorening-fighting på väg behandling och Cella energi påstår sig ha skapat en utsläppsfri gas som kostar $ 1,50 per gallon.

I andra nyheter denna vecka Qatar utställningsmonter design för hållbar 9 arenor för 2022 World Cup och BIG avslöjade planer för en anläggning förpackade avfall till kraftverk som även fungerar som en skidbacke. Super städer är på uppgång i Asien som Kina aviserade planer på att bygga en mega-stad storlek Schweiz och SOM-avtäcka en masterplan för en banbrytande Green Tech stad för Hanoi. Å andra sidan, arkitektur av överskjutande är Dubai bleknar fort som en rapport visat att emiratets världen-formade skärgård av öar sjunker i havet.

Vi visade även det senaste inom bärbara tech som vi tog med en lysande Fire Department iPhone app som står att rädda liv, och vi rundade upp våra fem favorit telefon-laddning gröna prylar . Och om du letar efter ett fall att bära allt i, kolla in dessa chic quiltat IPAD väskor - just den sak att hålla din utrustning mysiga och skyddade under denna månads snöstormar.

Inhabitat arbetsmiljövecka i Green: kraftverket man kan åka skidor, och NASA: s bana Nanosail-D publicerades ursprungligen på Engadget på Sun, 30 Jan 2011 21:15:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar