måndag 31 januari 2011

Ljusets stad blir staden Öppenhet som ParisData går live

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/31/city-of-lights-becomes-city-of-openness-as-parisdata-goes-live/:
Ljusets stad blir staden Öppenhet som ParisData går live
Paris är en stad med många saker, saker som bra vin, söt romantik, och torn som såg mycket större i bilder. Nu är det också en stad av öppna uppgifter. ParisData har lanserat, hem till den "öppna uppgifter politik i staden Paris." Här hittar du förpackningar och förpackningar med bits och bytes från stadens olika kommunala organisationer, alla släppte i "anda av öppenhet och öppen innovation." Alla är licensierad ODbL, som är gratis att dela och anpassa sig så länge den håller öppet och stannar tilldelats. Vilken typ av data finns det? Inte en massa på denna punkt, om vi är ärliga, några slumpmässiga listor med namn och några andra filer, alla helt naturligt på franska. Men, vi hittade en intressant platser karta notering av offentliga parker och trottoarer, som René-Luc D'Hont används för att skapa mash-up ovan. Vi förstår inte riktigt allt, men vi tänker den mörkgröna prickar är kaféer och ljusare gröna bitar rökfria områden.

Ljusets stad blir staden Öppenhet som ParisData går live ursprungligen visades på Engadget på måndag, 31 Jan 2011 10:06:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Business Insider | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar