söndag 20 februari 2011

Apple patentansökan poäng till tätare batterier, bättre laddning teknik

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/02/20/apple-patent-application-points-to-denser-batteries-improved-ch/:
Vissa kanske tror att en tio timmars datorns batteri väldig fin, men vi är glada att kunna säga att Cupertino helt är inte nöjd. AppleInsider fläckig ett par Apple patentansökningar beskriver ett förbättrat sätt att juicetillverkning upp de litium-polymer celler, vilket kraftigt skulle öka Antalet laddningscykler de kan uthärda - eller, eventuellt, låta Apple att använda tätare batterier som håller längre på en laddning. Vi bryter ner det för dig: grafen i övre vänstra visar hur Li-ion batterier för närvarande tar ut, först mycket snabbt (konstant ström, ökad spänning) och sedan långsammare (konstant spänning, minskande ström) till toppen cellerna off.

Vad Apples föreslår är multi-steg-metoden som avbildas till höger, där ström och spänning avvägning, att ladda batteriet samtidigt som betydligt mindre hårda i fysikalisk kemi av elektroderna inuti. Som ni kan se i botten diagram är flera steg CC-CV celler förlora mindre av sin potential efter 300 uppladdningar, men det är inte allt Apples kokar ihop - det företag siffror att det kan öka tjockleken på elektroderna till förbättra batteritiden (med så mycket som 28Wh / L, enligt en tabell) utan negativ effekt tack vare mjukare ut. Visst skulle vi hellre ha växtätande grafen supercapcitors , men detta låter som en plan för nu.

Apple patentansökan poäng till tätare batterier, bättre laddning teknik som ursprungligen visades på Engadget on Sun, 20 Feb 2011 15:31:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Apple Insider | källa USPTO (1) , (2) | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar