söndag 20 februari 2011

US Air Force väcker farhågor över LightSquared LTE-nät jävlas med GPS

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/02/19/us-air-force-raises-concerns-over-lightsquareds-lte-network-mes/:
Efter ett navigationssystem anvisningar utan att köra ner i en ravin är svårt nog som det är - kan du ens föreställa mig hur svårt det skulle vara om du höll förlora GPS-mottagning varje gång du körde inom räckhåll för en LTE torn? Det har varit ett par anekdotiska farhågor under de senaste veckorna att LightSquared s föreslagna LTE-nät - som skulle återanvända L-bandet spektrum som tidigare användes för satellit - är för nära det spektrum som används av Global Positioning System, vilket leder till oavsiktlig störning när tornen övermanna mycket svagare GPS-signaler. Saker och ting har blivit lite mer intressant, har dock nu att det amerikanska flygvapnet Space Command officiellt leds in general William Shelton gått på skiva att säga att "en ledande GPS-mottagare tillverkare bara ... har dragit slutsatsen att inom 3 till 5 miles på marken och inom ca 12 miles i luften GPS har fastnat av dessa torn, "att kalla situationen" otroligt "och säger att han är" hoppfull FCC gör det rätta. "

Förmodligen, USAF anser att "det rätta" skulle innebära att dra LightSquared licens, men för sin del företag säger den anser Shelton hänvisar till ett test som utförs av Garmin (möjligen förklarar att de senaste avbrottet i sydöstra USA?) med hjälp av simulerade störningar filter - inte det faktiska filter som det har spenderat flera miljoner dollar att utveckla och finslipa. Oavsett hur effektivt filter kan vara, tanken att det enda som står mellan ett fungerande GPS-system och en konstellation av rymdbaserade brevpressar är ett privat företags privat utvecklade, privata aktörer filtreringssystem ... men sedan igen, vi älskar LTE. Beslut!

[Tack, Brian]

US Air Force väcker farhågor över LightSquared LTE-nät jävlas med GPS ursprungligen visades på Engadget , lör, 19 Feb 2011 22:19:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa DoD Buzz , Flightglobal | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar