fredag 25 februari 2011

GM visar upp Terräng SUV med brusreducering, säger tystnad lika bränsleeffektivitet

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/02/25/gm-shows-off-terrain-suv-with-noise-cancellation-says-silence-e/:
GM hävdar sin nya terrängen har andra stadsjeepar slå när det gäller bränsleeffektivitet, och de är med hänvisning till aktiv brusreducering - ett begrepp nära och kära till audiofiler överallt - som en av de drivande faktorerna som gör det 4MPG över konkurrensen. I grund och botten tagit i terrängen en ny-touch "Eko-läge" som gör sin fyrcylindriga motorn gå på ett lägre vridmoment, minskande varvtal, och därmed spara gas. Saken är den, denna ökade bränsleeffektiviteten kommer med en "low-end frekvens boom", som är där brusreducering sätter in: två mikrofoner inbyggda i bilens headliner upptäcka bommen, vilket ledde till en frekvens generator för att pumpa motverka ljudvågor genom Terräng högtalare. Enkelt uttryckt, GM är bara att bli av med en obehaglig brum. Så en tystare bil är inte nödvändigtvis en grönare bil, men ska vi ta en mer bränslesnål SUV vilken dag som helst. Om du plockar upp vad GM: s om, kolla in den fullständiga PR efter hoppet.

Fortsätt läsa GM visar upp Terräng SUV med brusreducering, säger tystnad lika bränsleeffektivitet

GM visar upp Terräng SUV med brusreducering, säger tystnad lika bränsleeffektivitet ursprungligen visades på Engadget på Fri, 25 Feb 2011 06:06:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa GM | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar