fredag 4 februari 2011

Nokia, Microsoft tillkännager partnerskap nästa vecka, eventuellt med Windows Phone 7?

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/04/nokia-microsoft-announcing-partnership-next-week-possibly-invo/:
Som Nokia kommer upp på kapitalmarknadsdag nästa fredag - en händelse där Bolaget har historiskt sett presenterade intressanta saker och tagit viktiga initiativ - rykten återigen virvlande att de ska vara tillkännage en omfattande plattform förändring i form av en konkurrent . Både Android och Windows Mobile har kommit upp tidigare vid ett flertal tillfällen på grund i någon liten del på det faktum att Nokia har haft en yttre utseende spinning sin plattform hjul på baksidan av S60 och Maemo för långt, alltför länge, men så långt, inget materialiserade. Den här gången är det sagt att Microsoft kommer att vara den partner meddelas på 11 - och även om Nokias upptag av Windows Phone 7 skulle vara det självklara strategiska skift är det viktigt att notera att dessa företag har faktiskt samarbetat innan med ganska triviala konsekvenser för marknaden, det är helt möjligt att de skulle kunna upprampning göra det igen, dela applikationer och tjänster mellan Windows Phone 7 och S60 / MeeGo . Vi tvivlar på det, men det är inom sfären av förnuftet.

Men att vända vår uppmärksamhet till de stora plattformen skift, det finns ett par faktorer som lägger lite mer trovärdighet till ryktet här gången. Först och främst, elefanten i rummet: nyligen utsetts till VD Stephen Elop kommer från Microsoft på goda villkor och har klart fått marschorder att ta Nokia i en ny, mer lönsam riktning, Symbian Foundations rensning hänt på Elop klocka, till exempel , och han antydde bara några dagar sedan att gå med i ett existerande ekosystemet kunde vettigt . Men en viktigare orsak, vi har en pålitlig källa av våra egna som nu är säger att tidvattnet har vänt och det verkar hända på kapitalmarknadsdag - och att en av Nokias befintliga plattformar kommer att tas bort som en direkt följd. Det är svårt att välja vilken som skulle vara: S60, men fruktansvärt out-of-date, är fortfarande oerhört populärt i Europa och nya marknader, medan MeeGo är tekniskt lovande men har ännu inte gjort några effekter på marknaden över huvud taget. På baksidan, noterade Microsoft expert Mary Jo Foley inte lägger en massa lager i den senaste omgången av rykten.

Så, här är frågan: kan Nokia bli en annan Samsung, LG, eller HTC, betting sina förhoppningar och drömmar om sin kotletter som en hårdvarutillverkare ensam? Historiskt har Nokia definierats som mycket (om inte mer) av sina plattformar än genom dess hårdvara, som saknar Samsungs kapacitet för end-to-end interna leverantörer. Oavsett vad som händer nästa fredag, att detta skulle göra allt för en mycket intressant MWC faktiskt.

Nokia, Microsoft tillkännager partnerskap nästa vecka, eventuellt med Windows Phone 7? ursprungligen visades på Engadget på Fri, 4 februari, 2011 00:09:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa New York Times , @ maryjofoley (Twitter) | Tipsa |

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar