måndag 28 mars 2011

Amazon.com kan du spela med en Android-virtuell maskin, prova Apps innan du köper dem

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/27/amazon-com-lets-you-play-with-an-android-virtual-machine-try-ap/:
När Amazons Appstore rullas ut i förra veckan , slätas vi över en detalj som bara verkade snyggt. Idag är vi benägna att säga att Test Drive kan vara den viktigaste delen av Amazonas tillkännagivande att dagen. I grund och botten tillåter Test Drive amerikanska kunder att ta apps på en tur på Amazon.com, med all den komfort som deras försökt-och-true desktop webbläsare medför - men snarare än att sitta ner dig med en Flash-baserad modell av App , är Amazon ger dig en smak av äkta cloud computing med en Android-virtuell maskin.

Med andra ord, vad du tittar på i skärmbilden ovan är inte bara ett enda program, utan en hel virtuell Android smartphone med att jobba mus kontroller, där du inte bara kan prova Paper Toss, men även ta bort det, bläddra igenom enhetens fotogalleri, lyssna på några låtar, eller ens surfa på nätet från arbetsgruppen Android webbläsaren - så svårt som det kan vara utan tangentbordsinmatning. Amazon förklarar:
Om du klickar på "Testa nu"-knappen startar en kopia av denna app på Amazon Elastic Compute Cloud (EC2), en webbtjänst som ger on-demand beräkna kapacitet i molnet för utvecklare. När du klickar på den simulerade telefonen med hjälp av musen, skickar vi de insatsvaror över Internet till programmet köra på Amazon EC2 - precis som den mobila enheten skulle skicka ett finger trycker till App. Våra servrar skickar sedan video och ljud från App tillbaka till datorn. Allt detta sker i realtid, så att du kan utforska funktionerna i programmet som om det kördes på den mobila enheten.
Idag Amazons Test Drive är i grunden bara Gaikai för mobiltelefoner - dess syfte är helt enkelt att sälja program, inget mer. Men tänk detta för en sekund: tänk om man kunde komma åt din egen smartphone, i stället för den mest oskrivet blad som Amazon erbjuder här?

[Tack, Ryan]

Amazon.com kan du spela med en Android-virtuell maskin, prova Apps innan du köper dem ursprungligen visades på Engadget on Sun, 27 Mar 2011 18:41:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar